Pass the Pullup: Victor Dueholm

I denne runden møter vi Viktor Dueholm som deler fra fra oppveksten på et hoppfelt, pinlige nakenhopp og NM-seier i freestyle.

Publisert

VIKTOR DUEHOLM

Alder: 27
Kursår: 2019
Antall hopp: 1250
Lisenser: C, snart I3
Favoritthopp: Tracking, Freefly og canopy piloting/swooping
Favorittklubb: Skydive Tønsberg

Hvordan startet din fallskjermkarriere?

Min fallskjermkarriere startet da jeg var veldig ung. Både moren og faren min var fallskjermhoppere. Moren min sluttet å hoppe da jeg ble født, men faren min fortsatte. De fleste helgene som barn ble tilbrakt på fallskjermklubben. Mitt første hopp var et tandemhopp da jeg var 7 år gammel. Mitt første solohopp var da jeg var 21, med statisk line i klubben jeg vokste opp i.

Hva liker du best med fallskjermhopping?

Jeg elsker alle opplevelsene man deler med andre mennesker. Om det er et hopp som gikk bra eller noe morsomt man gjør på en regnværsdag, så er det opplevelser med fantastiske mennesker, uansett hvor man er i verden.

Menneskene er en viktig del av opplevelsen for Viktor.

Hva hadde du gjort dersom du ikke hoppet fallskjerm?

Jeg ville nok hatt en "normal" jobb. Jeg ville hatt så mye penger og tid at jeg ikke ville visst hva jeg skulle bruke dem til.

Om du kunne tatt med deg hvem som helst i verden på et fallskjermhopp, hvem ville det vært og hvorfor?

Min far. Dessverre sluttet han å hoppe før jeg startet. Han sier at golf gir ham nok adrenalin nå. Jeg har hatt både ham, moren min og søsteren min med i vindtunnelen i håp om å gjenopplive fallskjermgløden deres.

Swooping er blant favoritthoppene.

Hvor ville du hoppet hvis du kunne hoppet hvor som helst i verden?

Jeg har en liten drøm om å gjøre mange innhopp og mountain flying ved Bovic sammen med Andreas Mosling.

Hva er ditt beste fallskjermøyeblikk?

Da jeg i år sammen med Elinor vant NM i freestyle. Dette var en av de beste opplevelsene jeg har hatt. Det var tett, hyggelig, alle hjalp hverandre, og det var en super uke med en fantastisk fest til slutt, hvor vi heldigvis hadde noe å feire!

Hva er ditt pinligste fallskjermøyeblikk?

Det må kanskje være mitt 100. hopp. Dette skjedde på min hjemmedropzone, Varde Fallskjermklubb. Selvfølgelig hoppet jeg naken, og hoppet gikk supert. Men da jeg landet, sto det 35 militære elever der, klare for sitt første hopp, og stirret på meg. Jeg fikk raskt skygget til meg med skjermen, men da jeg kom inn i pakkesalen, sto min beste venns storebror der og var i ferd med å gjøre seg klar til et tandemhopp. Han var veldig forvirret, og jeg måtte finne et par underbukser før jeg kunne si hei.

Hvordan har holdningene dine endret seg gjennom fallskjermkarrieren din?

Da jeg startet med sporten, trodde jeg det bare ville være en ny hobby. Men nå er det ikke bare en hobby, det er hele livet mitt. Jeg jobber i sporten halvparten av året, og resten av tiden prøver jeg å delta på så mange boogies som mulig.

Hvem ser du opp til og hvorfor?

Daniel Sotillo, fordi han er alt jeg ønsker å være. Han er et utrolig hyggelig menneske, en veldig dyktig flyver, flink til å undervise og gjøre andre bedre. Han reiser rundt til ulike boogies og organiserer. Han er en all-around bra fyr.

Viktor under Track Attack med forbildet Daniel Sotillo.

Robin sitt spørsmål til deg: Hva er tryggest? Ski eller fallskjerm?

Fallskjerm, helt klart. Ski er kjempefarlig. De siste to årene har jeg skadet meg mye på skiferie. Jeg vil påpeke at jeg ikke er en uerfaren dansk person som ikke kan stå på ski. Jeg er instruktør i både ski og snowboard, og har jobbet med det en hel sesong i Japan, så jeg har faktisk papir på at jeg er dyktig. I fjor sptakk jeg et leddbånd i skulderen og brakk tommelen. I år rev jeg korsbåndet...

Hvem sender du pullupen videre til?

En av mine gode kamerater, Fredrik Myhrvold. Han har tatt vare på meg siden jeg møtte ham. Han er alltid klar for en god samtale, og det er også stor sjanse for at han har en supergod suppe klar og ikke er blyg for å dele den.

Ditt spørsmål til Fredrik:

Hvordan var det å jobbe i Fallskjerm Danmark (FDK)?

Powered by Labrador CMS