Pass the Pullup: Robin Igelkjøn

Den fremtidige kameramannen til Tom Cruise?

Publisert

Hvordan startet din fallskjermkarriere?

ROBIN IGELKJØN

Alder: 25
Kursår: 2023
Antall hopp: 217
Lisenser: C
Favoritthopp: Hva som helst med gode venner!
Favorittklubb: Tønsberg selvfølgelig

Lang historie kort så startet det hele i 2022 med et revet korsbånd og meniskskade som gjorde meg avhengig av krykker en hel sommer. Da gikk også alt av sommerplaner i vasken og jeg hadde plutselig mye ledig tid. Så ble jeg tipset om en stilling i resepsjonen på Tønsberg Fallskjermklubb og jeg tenkte jeg like så godt kunne fylle sommeren med noe vettugt. Endte opp med å tilbringe hele sesongen der og ble kjent med det fantastiske fallskjermmiljøet. Pengene jeg tjente den sesongen ble satt av til fallskjermhopping og året etter tok jeg første mulige kurs og hoppet mine første hopp på sesongåpningsdagen.

Robin har siden kurs i 2023 gjort over 200 hopp.

Hva liker du best med fallskjermhopping?

Sporten i seg selv er jo utrolig kul, helt sykt å tenke på at man hopper ut av fly for morroskyld. Men så er det jo også en sport man hele tiden kan utvikle seg i, både på ferdigheter og på kunnskap. Men det aller beste med fallskjermhopping må være alle de fete folka man møter!

Hva hadde du gjort dersom du ikke hoppet fallskjerm?

Mange ville nok ha sagt at de da hadde hatt en bedre privatøkonomi, men jeg hadde sikkert klart å sløse det på andre ting i stedet. Men hadde nok brukt mer tid på andre hobbyer.

Robin freeflyer over Voss.

Om du kunne tatt med deg hvem som helst i verden på et fallskjermhopp, hvem ville det vært og hvorfor?

Her kunne jeg fort svart mamma, men det har jeg allerede gjort flere ganger ettersom hun tok kurs like etter meg i fjor. Men nå som jeg har passert 200 hopp så hadde det jo vært fett å vært med som kameramannen til Tom Cruise i neste Mission Impossible!

Hvor ville du hoppet inn dersom du kunne hoppet inn hvor du ville i verden?

Lite som kan toppe innhopp i Gudvangen tror jeg, men jeg vet om et par strender på Hawaii som hadde vært utrolig kult å lande på!

Hva er ditt beste fallskjermøyeblikk?

Det har allerede blitt mange gode øyeblikk på den korte tiden i fallskjermsporten, men det aller beste må være mitt hopp nr. 100. I tradisjonens tro kastet jeg klærne for dette hoppet, og sammen med 5 andre gode fallskjermkompiser utførte vi en perfekt hybrid. Ble en kul video fra det og et enda bedre bilde!

Hopp 100 ble, som det burde være, en naken hybrid.

Hva er ditt pinligste fallskjermøyeblikk?

Kanskje da jeg hoppet på Voss for første gang og presterte å overshoote på landingsområdet og ender opp med å rive ned hele taugjerdet ved innlastningsområdet

Hvordan har holdningene dine endret seg gjennom fallskjermkarrieren din?

Jeg er jo fortsatt relativt fersk i sporten, så vet ikke helt hvor stor utvikling i holdning jeg har hatt så langt. Men jeg har blitt veldig bevist på fenomenet «100 jump wonder», noe jeg fort kan kjenne meg igjen i i blant. Så prøver å være ydmyk i sporten og tilegne meg så mye kunnskap som mulig fra de som er mer erfarne enn meg.

Hvem ser du opp til og hvorfor?

Robin med mor og onkel.

Selvom høydeforskjellen ikke tilsier det, så ser jeg veldig opp til min onkel, Tor Bjørnsund, som har vært min mentor og hopp-kompis siden dag en. Men så er det også mange flinke instruktører og andre hoppere i Tønsberg som gir godt med påfyll av kunnskap på de områder der Tor ikke strekker til, som i freefly og tracking, hehe.

Tor sitt spørsmål til deg: Hvordan landet du nesten på bunkhouse?

Hehe, ja skulle jo bare lande nærmest pakkeområdet. Neida, det refereres vel til en episode med litt turbulent vind fra hangaren i Tønsberg. Under landingen møter jeg et turbulent gust fra sia som endret retningen på skjermen og sendte meg rett mot bunkhouse. Ble mildt sagt stressa men skjønte fort at jeg kom til å klare å lande på de få meterne med flatmark mellom grøfta og bygget. Både hopper og utstyr kom helt urørt fra det. 

Heldigvis kom hopper og utstyr fra det uten skader.

Hvem sender du pullupen videre til?

Jeg sender den videre til en av mine bedre fallskjerm-kompiser, Viktor Dueholm.

Ditt spørsmål til Victor:

Hva er mest trygt? Ski eller fallskjerm?

Powered by Labrador CMS