Øivind Krageboen med sølv i accuracy.

Nordisk mesterskap i canopy piloting

Det har vært en fin uke på Gryttjom med noen treningsdager i forkant av nordisk mesterskap. Dessverre ble det ikke gjennomført NM pga for lite deltakere.

Publisert Sist oppdatert

Selve konkurransedagene har vært preget av lange dager med mye venting, men til tross for skiftende vær i form av lave skyer eller for mye vind, er det gjennomført en komplett konkurranse i alle grener. Fra Norge deltok Øivind Krageboen og Thomas Larsen.

Konkurransen startet med distance. Det ble gjennomført to runder på onsdag og en på torsdag. I 1. runde lå Øivind fint til på en 4. plass, men da han mistet entry gaten i 2. runde var løpet kjørt. Thomas mistet dessverre entry gaten på de to første rundene, men fikk heldigvis med seg poeng i siste runden.

Neste gren på programmet var accuracy. Det ble en lang ventepause på at vinden skulle komme under 10knots, men med forlenget hopping torsdag kveld ble det gjennomført 2 runder. Øivind imponerte med stående landing i 1. og 2. runde i hhv. sone 4 og 5. Også Thomas gjorde noen gode hopp. 1. runde landet han stående i sone 2, mens han i 2. runde rullet seg inn i sone 2.

Fredag startet dagen med speed. Også her misset Thomas på entry gaten de første 2 rundene, men dro med seg poeng i siste runde med tiden 4,533 sekund. Øivind fløy seg inn til en fin 3. plass med poeng i alle runder og tidene 4,126 sekund, 3,212 sekund og 3,368 sekund.

Finale runden i accuracy

For første gang under hele oppholdet var det nullvind, etter en uke med både trening og konkurranse i mye vind. Endringen i forholdene gjorde det mer krevende, og flere av hopperne valgte å bytte skjerm for hoppet. Øivind sikret seg sølv i grenen da han dro foten gjennom alle water gatene og landet i sone 5. Thomas hadde god fart inn i banen og fløy over blinken og landet i sone 10. Akkuratt i tide til å sikre seg litt poeng i siste runde.