Nordisk Mesterskap i Wingsuit Performance

Det første nordiske mesterskapet i Wingsuit Performance ble nylig gjennomført i Skövde, Sverige. Arrangementet var preget av et sterkt fellesskap og sportslig vennskapelighet.

Publisert

De beste wingsuitflygerne fra Norge, Sverige, Danmark og Finland møttes for å måle seg mot hverandre i kategoriene fart, tid og distanse. For flere var dette en fantastisk mulighet til å konkurrere på et høyere nivå.

- Det var flott å ha et Nordisk mesterskap. Det er få som konkurrerer i WSP i hvert enkelt land, så det var veldig gøy å se hvordan man ligger an mot de andre nordiske utøverne, forteller Svein Myrabø, som endte på en imponerende 4. plass sammenlagt.Konkurransens andre nordmann, Espen Aanesen, fulgte tett bak på 5. plass.

- De tre foran oss og de fire bak oss er alle utøvere som har eller skal konkurrere på høyere internasjonalt nivå. Så at vi klarte oss såpass bra, er ikke verst, sier Svein om konkurransen han beskriver som veldig vennskapelig.

Svein Myrabø.
Espen Aanesen.

Sosialt fellesskap og vennskapelig konkurranse

Under hele arrangementet var det tydelig at fellesskapet blant deltakerne var like viktig som konkurransen.

- Vi hadde felles lunsjer og middager, og det ble veldig sosialt. Dette frister virkelig til gjentakelse, sier Svein.

Nordisk mesterskap ble sett på som en suksess ikke bare på grunn av konkurransen, men også for de sosiale båndene som ble knyttet. På tvers av nasjonalitetene delte de tips, støttet hverandre og hadde det gøy.

For erfarne og mindre erfarne

For mange var ikke målet å vinne, men å ha det gøy og lære mer om sporten. Både erfarne og mindre erfarne utøvere fikk prøvd seg mot hverandre. En ung, finsk deltaker som nettopp hadde fullført wingsuitutsjekk hadde lave forventninger til resultatene, men mye glede for sporten.

- Han fløy i en begynnerdress, men vi tilpasset avstanden fra hoppfeltet så han kunne fly trygt, sier Svein. I følge Svein satte han flere finske rekorder for små dresser og var i ekstase over hvor gøy det var. Dette viser hvordan både erfarne og mindre erfarne utøvere kan finne glede i konkurranse, uavhengig av nivå.

Flere nordiske konkurranser i WSP?

Wingsuit Performance er en voksende sport i Norden, og med et økende fokus på samarbeid mellom nasjoner, ser fremtiden lys ut. Både erfarne og nyere utøvere finner glede i å fly sammen og utfordre seg selv, uansett nivå.

- Det kan virke som et felles nordisk mesterskap er veien å gå for WSP, sier Svein, og legger til at å få målt seg mot de beste i Norden er det som gjør slike konkurranser spennende.

Til nye wingsuit-hoppere som ønsker å konkurrere, er oppfordringen fra Svein enkel: Prøv deg fram! Du trenger ikke en stor konkurransedress for å begynne. Få deg en Flysight, prøv litt, og se hva du kan oppnå.

For de som er interessert i mer detaljerte resultater, kan de finnes på Intimescoring.

Powered by Labrador CMS