Jens-Henrik Johnsen betydde mye for norsk fallskjermsport.

Minnedag for Jens-Henrik Johnsen

Veteranenes Fallskjermklubb inviterer til minnedag for Jens-Henrik Johnsen på Rikssenteret for fallskjermidrett.

Publisert Sist oppdatert

Den 14. mars 2022 var det 30 år siden pappa omkom i en fallskjermulykke. Sammen med Veteranenes Fallskjermklubb arrangerer vi minnedag for familie, venner og kolleger. Veteranenes Fallskjermklubb vil foreta et minnehopp med fire mann fra LN-TSB. LN-TSB er et ikonisk fly i fallskjermmiljøet som pappa har hoppet utallige ganger fra, og også var deleier i. Det blir blant annet taler, bildefremvisning og mat. I pappas ånd blir det også, for de som ønsker det, en fest på kvelden med muligheter for overnatting i bunkhouse eller telt. Nærmere informasjon om program kommer senere.

Vi trenger en oversikt over hvor mange som kommer på dagtid, og om dere også blir med på fest og overnatting. Gi beskjed til Lene på lenefj@live.no eller til Olaf Olsen (Laffen) på laffend24@gmail.com innen 1. juni 2022. Dersom dere ønsker å si noen ord er dere hjertelig velkommen til det, men vi ønsker at dere melder fra til Lene eller Laffen på forhånd.

Vi håper å se dere på Østre Æra den 13. august. Vi skal være utendørs så kle dere deretter. Dersom dere har spørsmål, ring Lene på 93 20 32 30.

Hilsen fra Oddne, Silje, Lene, Sindre, Ann Mari og Veteranenes Fallskjermklubb.

Velkommen!

I anledning minnedagen har Torolf Paulshus, en nær venn og kollega av pappa, skrevet en tekst om pappas rolle i norsk og internasjonal luftsport. Den gir også et godt innblikk i pappa som person. Vi ønsker å dele teksten med dere:

Som de fleste er kjent med så omkom Jens-Henrik under fallskjermhopping på Aursletta på Trandum 14. mars 1992. Nå 30 år siden. Under treningshopp før hopping på Nordpolen fikk han feilfunksjon på hovedskjermen og reserveskjermen åpnet seg ikke.

Hopp fra LN-TSB, samme fly som skal brukes under minnemarkeringen.

Da Jens-Henrik omkom i mars 1992 var han tidlig i sitt virke som generalsekretær i Norsk Aero Klubb (NAK) og Norges Luftsportforbund (NLF). Vi husker hans idérikdom, entusiasme og uslitelige pågangsmot for å modernisere organisasjonen. Jens-Henrik rakk å markere seg kraftig som en av de største organisasjonsbyggerne i NAK/NLF. Han ble kjent for sine visjoner, strategiske vurderinger og gjennomføringsevne. Han satte retning, og drev ideer og beslutninger gjennom med en imponerende overbevisning og styrke. Han skapte Winning Teams og snudde snart opp-ned på F/NLF (Fallskjerm- seksjonen/NLF) der han startet som organisasjonskonsulent i 1978. Han etablerte mønsteret som organisasjonen følger i dag, 40 år senere. Listen med prosjekter og resultater han skal ha æren for er lang, og inkluderer:

• Ny organisasjonsmodell med en 2,5-dobling av antall fallskjermklubber i Norge fra 12 stk. til 28 stk. på det meste.
• 3 dobling av inntekter i F/NLF.
• Nytt utdanningssystem for alle, fra elever til instruktører og ledere.
• Bytte fra rundkalott til firkantskjermer for elever
• Samarbeid med Forsvaret.
• F/NLF Rikssenter på Østre Æra.
• Finansiering av 3 nye NLF Rikssentere: Østre Æra, Starmoen og Vågå.
• Integrering av NAK/NLF i Idrettsforbundet og STUI, Statens tildeling av anleggsmidler.
• ... og mange flere!

I Jens-Henriks ubegrensede verden var det bare muligheter. Han så muligheter i alt, og var en integrator og kontaktskaper mellom organisasjoner, og mellom mennesker. Alle fikk plass med sin nytteverdi i hans visjon og byggevirksomhet. Han jobbet på alle nivåer samtidig, med den største selvfølgelighet, og han levde som han prediket.

Jens-Henrik Johnsen.

Blant Jens-Henriks mange styrker var hans bevissthet for, og prioritering av, å bygge infrastrukturen i organisasjoner med de riktige egenskaper og kapasitet. I en organisasjon som NAK/NLF med mye opplevelsesengasjerte deltakere er innsatsen med infrastrukturen usynlig, og skaper hverken avisoverskrifter eller synlig heder. Men han visste hvor kritisk nødvendig en effektiv infrastruktur er for at utøvere og brukere skal kunne bygge sine suksesser og avisoverskrifter. Og Jens-Henrik var en av de beste infrastrukturbyggerne. Han hadde plass til alle. Derfor var Jens-Henrik stor og hans virksomhet av stor betydning for F/NLF og NAK/ NLF. Vi var alle med i hans løsninger. Det er alt for få av hans kaliber blant oss.

Alle som deltok i NLF og NAK organisasjonen i -70, -80 og -90 åra husker Jens-Henrik som det var i dag. Vi som fikk gleden av å jobbe tett på denne dynamoen fra Harstad Fallskjermklubb fikk oppleve 20 år med ham både som venn, kollega og lagkamerat. Vi har for alltid opplevelsene og minnene med oss fra hoppfeltet, NM-konkurranser, i Holmenkollen, reiser på treningsturer i utlandet, instruktør- og lederutdanninger, og et endeløst antall uformelle og for- melle møter og samlinger i NAK/NLF, med myndigheter, NIF og Forsvaret. Og det er nærmest en selvfølge at han også var Fallskjermjeger fra Forsvaret fra 73/74 som ga tilgang på et profesjonelt nettverk med høy fagkompetanse for mange av hans fyrtårnprosjekter.

Jens-Henrik dekket alle nivåer - det internasjonale, nasjonale, forbund, klubb og ikke minst det personlige nivået. Han hadde alltid mange jern i ilden samtidig, og rakk å bidra med imponerende resultater. Alt var en helhet – som i hans visjon. Summen av hans innsats i alle hans roller og oppgaver er av uvurderlig betydning for oss, og holder oss sammen den dag i dag. Det er dessverre ingen hederstegn tilgjengelig for Jens-Henriks virke. Men hadde Jens-Henrik vært med oss fortsatt er vi ikke i tvil om at han ville vært en av våre mest suksessrike nasjonale og internasjonale leder- skikkelser.

Jens-Henrik var en raus person som sammen med Ann Mari og barna delte all sin tid med oss. Vi skylder ham å være rause i våre handlinger om hans minne.

Powered by Labrador CMS