Wild Bunch jakter på pallplassering i VM

Freeflylandslaget Wild Bunch er klare for sitt første verdensmesterskap og har et mål om en plass på pallen.

Publisert

VM I FALLSKJERM

Verdensmesterskap i fallskjermhopping finner sted 4.-12. oktober på Cystal Coast Skydiving i North Carolina. Fem lag stiller med det norske flagget på brystet. Disse er Oceanside Pelican (VFS), Agera (FS4), Thyra (FS4 Female), Wild Bunch (Freefly) og Fovere (Freefly).

Wild Bunch har trent systematisk og målrettet gjennom det siste året, og har allerede vist seg å være en sterk konkurrent på den internasjonale scenen. Freeflylandslaget forteller at de har høye ambisjoner med mål om pallplassering, men innrømmer samtidig at konkurransen er knallhard.

- Vi tror det kanskje er et ambasiøst mål, med tanke på at det er flere sterke lag med, men vi er klare for å kjempe for det, forteller de optimistisk. Etter å ha sikret en tredjeplass under World Cup og EM, har de et ønske om å forsvare denne plasseringen.

Wild Bunch tok bronse under EM og World Cup på Voss i 2023.

Strukturert trening

Forberedelsene til VM har vært grundige og laget har fulgt en nøye utarbeidet treningsplan som ble lagt i fjor høst.

- Vi har hoppet en del og fulgt planen vår. Vi har også tatt coaching, både fysisk og over nett, for å finjustere ferdighetene våre, sier de. Samtidig forteller de at de gjerne skulle hatt enda mer tid til trening.

- Vi har trent når vi har planlagt, og utnyttet tiden godt, men vi skulle nok ha hoppet enda litt mer for å nå det nivået vi hadde sett for oss. 

Spenning foran første VM

Selv om Wild Bunch allerede har konkurrert, med gode resultater, på et høyere nivå, er det noe spesielt med å delta i sitt første VM.

- Vi ser frem til å se hva topplagene, spesielt USA og Frankrike, har å by på. Det er alltid inspirerende å se hvor nivået ligger internasjonalt. 

Guttene i Wild Bunch er realistiske når det kommer til utfordringene de står ovenfor, og peker spesielt på viktigheten av å holde fokus gjennom hele konkurransen.

- Det å holde fokus og fly vårt beste vil nok bli utfordrende, sier de, men understreker at de er klare for å gi alt.

Handler om mer enn resultater

Wild Bunch har markert seg som Norges beste freeflylag med tre NM-gull de siste årene. De håper deres prestasjoner kan være en inspirasjon for flere fallskjermhoppere i Norge til å danne egne lag.

- Vi håper at flere vil danne lag, så vi kan få et enda bedre konkurransemiljø i Freefly i Norge, sier de.

For Wild Bunch handler ikke VM bare om resultater, men også om opplevelsen av å konkurrere på verdens største scene.

- Det er kult å representere Norge i en internasjonal konkurranse, sier de.

Med et solid treningsgrunnlag og en positiv innstilling, går laget inn i konkurransen klare til å utfordre de beste og utvikle seg selv som lag. 

Frittfall heier og ønsker Wild Bunch lykke til i VM!

Powered by Labrador CMS