Thyra på treningscamp i Florida.

Thyra setter sikte på pallen

Med sterke ambisjoner om en pallplassering, er Thyra klare til å utfordre verdens beste fallskjermhoppere.

Publisert Sist oppdatert

VM I FALLSKJERM

Verdensmesterskap i fallskjermhopping finner sted 4.-12. oktober på Cystal Coast Skydiving i North Carolina. Fem lag stiller med det norske flagget på brystet. Disse er Oceanside Pelican (VFS), Agera (FS4), Thyra (FS4 Female), Wild Bunch (Freefly) og Fovere (Freefly).

Det norske kvinnelaget i FS4 er klare for årets VM i fallskjermhopping, og forventningene er høye etter måneder med intensive forberedelser. 

Hovedmålet for Thyra i årets VM er å kjempe om pallen. Laget har lagt ned mye tid og energi for å ha sjansen mot de beste, men møtte utfordringer da Tyskland måtte gjøre en utskiftning og rekrutterte en dyktig ny deltaker.

- Vi tenkte vi hadde en reell sjanse da tyskerne hadde en utskiftning. Den nye personen viste seg imidlertid å være veldig flink og de snittet 17 under det tyske mesterskapet. Nå er vi ikke like optimistiske, men vi skal fortsette å trene og kjempe til siste slutt, forteller jentene. 

Grundige forberedelser

Thyra har gjennomført en grundig og målrettet treningsprosess mot VM. Gjennom vinteren har annenhver helg gått til trening i vindtunnelen, og sesongen startet allerede i mars med 75 treningshopp i DeLand, Florida. Deretter har Skydive Tønsberg vært hovedarena for trening, hvor de har gjort de fleste av sine 250 treningshopp i år. 

Treningen viser lovende resultater. I fjor snittet Thyra 11 poeng under utendørs NM, mens snittet i år er økt til 13,8. Under en treningscamp på Voss gjennomførte laget en trekning som ga et snitt på hele 15,8 poeng. Denne fremgangen har gitt jentene selvtillit, selv om treningsøktene til tider er utfordrende. De forteller at å holde trykket oppe, særlig når de begynner å bli slitne, har vært en av de største utfordringene. Sammen med mentaltrener Per Eftang har de jobbet med dette, og sammen har de funnet strategier for å håndtere presset i konkurransesituasjoner. 

Forventningene til VM

For jentene er det stort å få representere Norge på en internasjonal arena og de er klare for å vise verden hva de kan. Fra tidligere har de med seg en bronsemedalje fra EM i 2023

For Thyra handler ikke VM bare om prestasjoner, det handler også om opplevelsen.

- Jeg ser frem til alt. Bli kjent med nye lag verden over, se en ny delstat, oppleve en ny kultur og ikke minst delta i VM, forteller Christiane. Hun legger til at det er dette er det de har trent mot i flere år. Laget skulle egentlig til VM i 2022, men siden lagets yngste deltaker, Silvana Ditch Dornberger, var for ung til å hoppe i Arizona, ble det ikke noe av. 

I likhet med 2022, har også årets oppkjøring bydd på utfordinger nære konkurransestart.

Smilene sitter løst på trening.

Uventede endringer før VM

Under lagets treningscamp i DeLand ble Silvana syk og ute av stand til å delta i VM. Dette har ført til at Ditta Valsdottir stepper i Silvanas slot. Selv om Ditta holder et høyt nivå fra sin tid som konkurransehopper, er det lagt fra ideelt med kun en dags trening som lag før et mesterskap.

Thyra har likevel gjort det tydelig at deres ambisjoner ikke stopper ved årets VM. De har satt seg store mål og jobber målrettet for å fortsette å forbedre seg og kjempe om topplasseringen i fremtidige mesterskap. Med mental og fysisk forberedelse har Thyra lagt et solid grunnlag for å takle utfordringer og oppnå suksess, både nå og i fremtiden. 

- Vi har kanskje satt oss et litt hårete mål, men vi skal jo bli best!

Frittfall heier og ønsker Thyra lykke til i VM!

Powered by Labrador CMS