Norges første gullvinnere i Freestyle utendørs.

Norgesmesterskap i fallskjermhopping 2024

NM i fallskjermhopping 2024 ble en opplevelse fylt med konkurranseånd og gode prestasjoner av flere av Norges beste fallskjermhoppere.

Publisert

Grenland Fallskjermklubb var vertskap for årets mesterskap, og både arrangører og deltakere kunne glede seg over et vellykket arrangement. 

Wingsuit: Seier på hjemmebane

WS-pallen erobret av lokale hoppere.

I Wingsuit Performance var det Christian Skagsoset fra Grenland Fallskjermklubb, som til tross for lite konkurranseerfaring, stakk av med seieren.

- Det har vært utrolig gøy å kunne gjennomføre NM på hjemmebane. Arrangørene har virkelig stått på for å sikre en god og trygg gjennomføring.

Han legger til at han setter stor pris på støtten han har fått fra de andre WS-deltakerne. I neste NM håper han å kunne levere enda sterkere.

VFS2 og VFS4

I VFS2 tok Wild Fovere førsteplassen. De leverte en sterk start, og til tross for de andre lagenes sterke avslutninger, holdt det til seier.

I VFS4 Open stilte kun landslaget Oceanside Pelicans, som dermed også stakk av med seieren.

Nybegynner FS: Flare fra Kjevik

I Nybegynner FS var det kun ett lag som stilte til start, Flare fra Kjevik Fallskjermklubb, som dermed sikret seg førsteplassen. Selv om konkurransen manglet bredde, leverte Flare en flott innsats.

FS8: Fluffers på førsteplass

FS8 er ofte en spennende konkurranse med lag satt sammen av flere konkurrerende lag. Grumsen Fluffers, en miks av Grenland Allstars og Thyra, klarte å overvinne Urus med fans, som består Urus og FS-landslaget Agera. 

FS4 Open: Agera Triumferer

Landslaget Agera fortsatte sin sterke form og tok førsteplassen. Rekruttlandslaget Thyra fulgte på og sikret seg andreplassen. Begge lagene skal til VM i høst, og det blir spennende å følge med dem fremover. 

FS4 intermediate: Space Girls i toppform

Space Girls med seier i FS4 Intermediate.

FS4 intermediate-kategorien bød på spenning og jevne dueller. Space Girls gikk til slutt seirende ut.

- Vi har lagt ned et godt grunnlag med trening gjennom vinteren, og fått gjort noen gode hopp sammen i forkant av NM, så det er godt å kjenne at treningen har gjort jobben! Det ble en spennende konkurranse i år, som i fjor, mellom Six Pistols og oss, og i tillegg tett om 3. plassen.

Det ble spenning til siste slutt for Space Girls, og de turte ikke slippe jubelen løs før livedømmingen var over. 

Freestyle Intermediate: Beyond the Blue skriver historie

Vakker utsikt og nydelige bevegelser.

I Freestyle Intermediate ble Beyond the Blue det første norske laget som tok gull i Freestyle Intermediate utendørs. Ellinor Staurbakk viser stor glede over at Freestyle nå har blitt en del av NM i fallskjermhopping. 

- Det føles fantastisk! Og veldig stas og vinne gull!

Hun trekker frem at det har vært utrolig artig å fly sammen med lagkamerat Viktor Dueholm. 

- Det er virkelig et teamwork å fly sammen i lufta og finne måter å sette sammen bevegelser på som funker for oss begge.

Dette var første fallskjermkonkurranse for begge medlemmene i Beyond the Blue, og det frister til gjentakelse. Samtidig håper de flere vil starte med Freestyle før neste NM.

Freefly Open: Wild Bunch dominerer

Freefly Open og Intermediate ble i år slått sammen for å sikre gyldig konkurranse. Landslaget Wild Bunch tok førsteplassen, mens Aquila Freefly, som i utgangspunktet var påmeldt i Intermediate, sikret seg sølvmedaljen. Aquila har delt sine tanker etter konkurransen:

- Det føles fantastisk å ha fått sølv i NM. Det har vært en utrolig lærerik og spennende reise, og det er alltid en ære å konkurrere med så dyktige utøvere. Aquila har jobbet hardt frem mot NM, og det er utrolig givende å se resultatene av det arbeidet.

Sølvmedaljen har gitt guttene motivasjon til å fortsette treningen frem mot neste NM.

Wild Bunch var også fornøyde med seieren, men ser frem til enda sterkere konkurranse neste år.

- Vi er fornøyd med det, men håper også at det blir enda flere som stiller til NM neste år. Vi skal nå fortsette å jobbe med hoppene mot VM i oktober.

Powered by Labrador CMS