Bli kjent med NM-lagene

Her finner du info og funfacts om lagene.

Publisert Sist oppdatert

Listen oppdateres etterhvert. 

Formasjonshopping

FS4 Open

Agera, Tønsberg Fallskjermklubb

Info kommer

Thyra, Tønsberg Fallskjermklubb

Thyra er Norges rekruttlandslag i FS4. Vi ble satt sammen som et satsningslag til Tønsberg fallskjermklubb sent 2021. Litt senere ble vi tatt ut som Norges rekruttlandslag. Det skjedde et par utskiftninger det første året. Silvana ble med fra sommeren 2022 og Alice kom inn på laget mai 2023. Vi har derfor bare vært et fullverdig lag i litt over et år. Vi trener mot VM i North Carolina, der vi skal stille i jenteklassen, og forhåpentligvis får vi tatt medalje.

Camilla, 31 år
Begynte å hoppe i 2015
Har 1000 hopp
Fun fact: vi varmer opp til treningscamper med karaoke i Teslaen til moren til Alice 

Alice, 27 år
Begynte å hoppe i 2021
Har rundt 400 hopp
Fun fact: Kjørte inn i en bil bakfra første dag med mopedlappen 

Christiane, 25 år
Begynte å hoppe i 2018
Har snart 1000 hopp
Fun fact: nærmest vokst opp på et hoppfelt med foreldre som også hoppet fallskjerm. Aldri hatt reservetrekk (ikke enda hvertfall), men pakket ett for kjæresten sin. 

Silvana, 19 år
Begynte å hoppe i 2022
Har rundt 400 hopp
Fun fact: begynte å fly i vindtunnel som 12-åring, er norgesmester i freestyle og har latterlig mange timer i tunnelen. Gått på 12 forskjellige idretter. Besøkt 28 forskjellige land. 

Dennis, 44 år
Begynte å hoppe i ???
Har over 8000 hopp
Fun fact: Skal delta på VM i både FS, som kameramann for Thyra, og VFS, inni formasjonen med Blue Pelican

Vi har laget en spleis for å dratt til VM. Vær så snill og støtt oss

Urus, Tønsberg Fallskjermklubb

Urus har i år klart det som ingen andre lag i Norge har fått til på over ti år! Dette var ikke en liten bragd men rett og slett det å gå fra intermediate til open! Ikke bare dette, men Urus er også i år det nest eldste FS laget og blir bare slått av Agera med et år.

Alt ligger til rette for at Urus skal være storfavoritter, men uheldigvis hjelper det ikke å være med på mange NM om alle de andre trener 20 ganger så mye. Heldigvis er det jo sånn at den største premien man kan vinne er vennskap så der kan man uten tvil si at Urus tar seier!

Grenland Allstar, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

FS4 Rekrutt

Space Girls, Tønsberg Fallskjermklubb

Vi heter Space Girls, og ble stiftet i forkant av fjorårets sesong. Nytt av året er to nye medlemmer, og laget består nå av Halvor Bjørstad (coach), Frida Henriksen, Nora Backe og Christian Lolland, med Lars Erik Sivertsen som drogue med kamera på topplokket.

Vi deltar i år i FS4 Rekrutt, og landet i 2023 en tredjeplass bak de store guttene i Lightning og Urus. Vårt nye lag debuterte i årets innendørs-NM og havnet på en 4. plass, noe som ga oss ENDA mer motivasjon til å trappe opp treningen mot utendørssesongen! Flaks at vi i år har, selvfølgelig gjennomtenkt, fint fordelt snittvekta i laget relativt jevnt mellom front og back piecen. I tillegg har vi fusjonert med noen av våre største konkurrenter og i tillegg meldt oss på i FS8 som “Space Pistols”, hvor vi i år igjen tar opp jakten på gjengen med høyest wing load i NM - Urus (med fans).

Vi har hittil brukt utesesongen godt, med minnet om at vi ble slått av fire 12-år gamle, vannvittig dyktige, jenter innendørs og sikter oss inn på pallen i år! Allikevel ser vi aller mest frem til en fantastisk uke med gode venner og god stemning på det flotte området de har bygget opp på Geiteryggen!

Funfact: En på laget har tatt turen ned hele tre ganger under reserveskjerm, men aldri utløst den selv.

Asufaruto , Nimbus Fallskjermklubb

Vi deltok for første gang i nasjonal konkurranse i mars under NM i innendørs kroppsflyging under navnet Nimbus 4000. Målet vårt for NM er å skaffe erfaring i å konkurrere utendørs og bedre oss som lag og ha det gøy.

Navnet vårt, Asufaruto, kommer av ett av våre lagmedlemmer som er en notorisk asfaltlander. Navnet er japansk for asfalt. Utendørs NM vil være "gangen før andre" laget hopper sammen utedørs med kamera

Six Pistols , Tønsberg Fallskjermklubb

 Solveig, Jørgen og Marte er deltakere fra samme AFF kurs. De ble umiddelbart gira på å utvikle ferdighetene på mage i regi av Queen Anna etter invitasjon til rekruttlag høsten 2022. En tilfeldig navngivning av gruppechatten og med en sen innmelding av detaljer til NM på Jarlsberg i 2023 ble navnet «Dreamteam» sittende fast. Ja, vi spiller med på stereotypen om trege fallskjermhoppere. Vi regner oss som 6 stykker inkludert den erfarne kameramannen Kenneth og med vår flyvende engel Martin som igjen hopper inn som reserve og point. Da ble det denne gangen også helt riktig å ta navnet «Six Pistols». Phew-phew!

Vi gleder oss stort og skal ha det gøy under deltakelsen på Grenland med andre året som lag. I prosessen av det er målet våres å ta gull. Et annet felles mål er å huske buffen i tilfelle vi treffer snøbygen igjen (ref nest siste hopp NM 2023 med 0 poeng) selv om dette ga oss den største latterkula i ettertid.

Himmelblå, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

FS2 Nybegynner

Flare, Kjevik Fallskjermklubb

Vi er Flare. Laget består av to nye, unge A-lisens hoppere fra Kjevik Fallskjermklubb, selv om bare 50% av laget vårt har hoppet på Kjevik. Vi har aldri vert med på noen som helst konkurranse før, men er ivrige på å representere vår kjære klubb på Sørlandet. Målet vårt under NM er å ha det gøy (aka vinne gull)!

Funfact: Jan Fredrik hoppet med egen pakket skjerm 6 ganger før han tok pakke-eksamen, bare for å ikke bestå. Han endte opp med å få A sert bare 1,5 uker før NM. Laget bestemte seg for å melde seg på NM på middag med Kjevik Fallskjermklubb etter å ha gjort det så bra i vindtunnell (ikke etter video) samme helg. Laget kjøpte egne matchende dresser bare for NM.

FS8 Open

Space Pistols , Tønsberg Fallskjermklubb

Info kommer

Urus med fans, Tønsberg Fallskjermklubb

Info kommer

Grumsen Fluffers, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

VFS4 Open

Oceanside Pelican, Oslo Fallskjermklubb

Info kommer

VFS2 Intermediate

Aquila Vertical Free Formation, Lesja Fallskjermklubb

Laget består av Eskil Rolstad, Halvard Vorkinn og Magnus Storsæther. Av tidligere meritter kan vi nevne at Magnus som leder av Team Akkert har hatt noen solide plasseringer i beverrebus noen år. Det er derfor til stor glede for resten av laget at Magnus nå endelig er åpen om at Lesja Fallskjermklubb er klubben i hans hjerte. Ellers er merittene i laget beskjedne. Vi var jo med på NM i 2023.

Målet for årets NM er å holde det beste vorspielet før banketten. Konkurransemessig skal vi gjøre vårt beste.

Funfact: Magnus har et alter ego som du kanskje har møtt, Eskil driver med Drag (racing), Halvard går ofte med crocks og sjelden med ensfargede sokker.

Shoutout til Sondre Tømmervold for god hjelp i tunnelen.

Fovere, Oslo Fallskjermklubb

Info kommer

Wild Fovere, Oslo Fallskjermklubb

Info kommer

Artistiske Grener

Freefly Open

Fovere Freefly, Oslo Fallskjermklubb

Info kommer

Wild Bunch, Oslo Fallskjermklubb

Wild Bunch består av Magnus Winther, Martin Engum og Marius Abelsen mellom oss har vi ca 8000 hopp og flydd endel tunnel sammen. Vi har konkurrert i NM i fallskjerm hvert år siden 2019 i tillegg til noe konkurranseerfaring fra vindtunnelen. Vi har foreløpig 2 gull i Freefly NM og bronse i World Cup og EM i 2023.

Slapp BOC, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Aquila Vertical Free Formation, Lesja Fallskjermklubb

Laget består av Eskil Rolstad, Halvard Vorkinn og Magnus Storsæther. Av tidligere meritter kan vi nevne at Magnus som leder av Team Akkert har hatt noen solide plasseringer i beverrebus noen år. Det er derfor til stor glede for resten av laget at Magnus nå endelig er åpen om at Lesja Fallskjermklubb er klubben i hans hjerte. Ellers er merittene i laget beskjedne. Vi var jo med på NM i 2023.

Målet for årets NM er å holde det beste vorspielet før banketten. Konkurransemessig skal vi gjøre vårt beste.

Funfact: Magnus har et alter ego som du kanskje har møtt, Eskil driver med Drag (racing), Halvard går ofte med crocks og sjelden med ensfargede sokker.

Shoutout til Sondre Tømmervold for god hjelp i tunnelen.

Freestyle Intermediate

Golden Diamond , Grenland Fallskjermklubb 

Laget vårt ble satt sammen veldig spontant. Da vi hørte det skulle bli en freestyle gren tenkte vi det var spennende og det var bare å hive seg ut i det! Jeg (Silvana) har tidligere erfaring i freestyle innendørs. Jeg har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt og er per nå regjerende Norges mester i freestyle open innendørs. Kristoffer har rundt 3000 hopp ute, han er tidligere landslagshopper og dreven kameramann. Jeg på min side har 380 hopp, fire av de er freestyle hopp.

Vi rakk en treningsdag før NM, og har 4 treningshopp sammen. Målet vårt under NM er å ha det gøy, og å lære mer om denne grenen ute! Vi har ikke noe stort mål om plassering da vi ikke vet så mye om konkuransen, men det hadde ikke skadet med en palleplass.

Funfact: Vi konkurrer sammen i to grener, nemlig freestyle og fs 8, og er bitre fiender og rivaler i den tredje grenen, fs 4.

Beyond The Blue, Tønsberg Fallskjermklubb 

Laget vårt heter Beyond The Blue og består av utøverne Ellinor Staurbakk og Viktor Dueholm. Vi stiller i Freestyle under NM, hvor Viktor er kamera og Ellinor performer. Dette er første gang for oss vi begge deltar i konkurranse og målet vårt er og lære masse og ikke minst ha det det sjukt artig!! Vi stiller I gjennom Tønsberg fallskjermklubb, hvor Viktor også jobber.

Funfact: Vi glemmer aldri å ha det gøy!!

Håper på det beste, og lykke til til alle lag.

Fovere freestyle, Oslo Fallskjermklubb

Info kommer

Wingsuit

Lina Kittilsen, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Thoralf Bjørge, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Christian Skagsoset, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Lars Kristian Holt, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Pål Arvei, Grenland Fallskjermklubb

Info kommer

Powered by Labrador CMS