Dette er Thyra - Rekruttlandslaget i FS4
Thyra er et gammelt vikingnavn som betyr styrke. Det passer godt til et lag bestående av fire tøffe jenter fra vikingbyen Tønsberg.
Som nevnt i idrettsnytt tidligere i år, ble Tønsberglaget Thyra tatt ut til utviklingslandslag i FS4. Thyra består av Christiane Wilhelmine Tuv, Kristina Aarvold, Julia Heimdall-Hansen og Camilla Marnor, med Dennis Barstad på kamera. Laget ble satt sammen sent høsten 2021 av en trenergruppe i Skydive Tønsberg.
Får coaching av Norgies
For å lade opp til sesongen har det vært viktig for jentene i Thyra å bli kjent med hverandre og etablere et godt lagmiljø. Denne vinteren har de flydd mye tunnel og hatt 2:2 trening sammen med Carl-Erik Tuv og Pål Kolbenstvedt fra det tidligere landslaget DeLand Norgies. Carl-Erik har vært med som coach på alle treningscampene denne vinteren, i tillegg til at han aktivt coachet laget under innendørs NM på Modern Activity Center i februar. Sammen med Carl-Erik har de blant annet fokus på å fly med korrekt kroppsstilling, korrekt bygging av randomformasjoner og blokker, kryssreferering og trening i B-slot.
Selv om om egentrening og god fysisk form er viktig for laget, nevner de også at de koser seg mye. Gifflar og Cola Zero er like fast innslag på treningscampene som Carl-Erik.
Verdensmesterskap i Arizona
Thyra har ambisjoner om å få gode resultater i årets NM, men det er først på VM i Arizona i oktober det virkelig gjelder. Dette blir jentenes første internasjonale konkurranse. Ut i fra foreløpig fremgang og planlagt trening har laget satt et mål om 13 poeng i snitt. Sesongen 2023 skal Thyra delta på VM og World Cup på Voss. Thyra er et lag som er dedikerte og ambisiøse, og deres felles mål gjør at de jobber godt sammen innad i laget.
Et lag med gode verdier
Like viktig som målene er veien dit, og den veien skal være gøy og givende. Thyra jobber hele tiden for at det skal være god stemning, god fremgang og godt samhold i laget.
Samtidig som de fokuserer på de gode opplevelsene og samholdet i laget, ønsker de å inspirere flere kvinner til å komme inn i fallskjermsporten. De ønsker også å bruke kunnskapen de tilegner seg på veien til å hjelpe nye hoppere og styrke FS-grenen. Etterhvert som de blir mer erfarne ønsker de å coache andre, arrangere camper, jobbe med rekrutteringslag i FS og bidra til et inkluderende fallskjermmiljø for alle.
Konkurranse er for alle
Thyra har flere tips til andre som ønsker å konkurrere i fallskjermhopping. Så lenge man har sertifikatet som klassen krever, trenger man ikke ha mye erfaring for å være på lag. De anbefaler å melde seg på i nybegynnerklassen så fort man har A-lisens. De trekker frem at man lærer mye på veien og at konkurranse er for alle. Det kan være lurt å forhøre seg med klubben man er med i og andre hoppere man trives med for å danne et lag. Om man hopper på Tønsberg er det også lurt å bli med på FS2022.