Freefly-lagene 2020
Bli kjent med deltagerne
Freefly (5)
Vi starter med årets kongepokaldisiplin.
Zion, VFSK: Anna Moxnes, Kristian Moxnes, Videograf: Andreas Mosling
Zion er regjerende World Cup mestere, og favoritter til å vinne kongepokalen i år. Som for alle andre lag, har Zion sin treningssesong blitt påvirket av korona-pandemien, og de har derfor under 300 treningshopp sammen i inneværende sesong.
Aviatrix, VFSK: Kristine Langeland Foss, Stine Solberg, Videograf: Phoebe Cowdell-Murray
Aviatrix er gullvinnerne fra fjorårets FFR. De hadde gode planer om å trene mye i år, og bli ordentlig gode, men korona har ødelagt mange av planene. Aviatrix har en langtidsmålsetning om å representere Norge i internasjonale konkurranser. Og de vil inspirere flest mulig kvinner til å hoppe konkurranser. Dette er tøffe jenter som er lette å like. I tillegg til å filme lager, er Phoebe også i manifest gjennom konkurransedagene. Det er imponerende!
Elysium Freefly, OFSK: Rolf Didrik Hexeberg, Rolf Nikolaj Kvinge, Videograf: Sindre Espejord
Elysium er et av de mest spennende lagene i årets NM. De har over 200 treningshopp sammen, til tross for at en treningsleir i florida ble avbrutt etter bare fire dager, på grunn av korona. Elysium har også vært gjennom en stor tragedie, da lagmedlem Espen Wigemyr omkom i en fallskjermulykke mot slutten av 2019-sesongen. Elysium er allikevel tilbake, med Sindre Espejord som erstatter. Laget er ett av forbundets breddesatsinger, og målsetningen er å være nærmere Zion enn de var på NM i fjor. Dette er karismatiske menn som det er lett å heie på!
Wild Bunch Freefly Gang, NIMBUS: Marius Abelsen, Martin Jusnes Engum, Videograf: Magnus Winther
Wild Bunch er ett av mange tegn på at det spirer og gror godt i Nimbus Fallskjermklubb for tiden. Gutta er med på sitt andre NM, og har ambisjoner om å ta medalje. Aller helst vil de opp og kjempe med Elysium, men medalje er det uttalte målet.
Team Scramble, TØSFK: Thomas Larsen, Ingvild Bang, Videograf: Andreas Mosling
Team Scramble er egentlig et lag i rekruttklassen, som likesågodt utfordrer seg selv ved å stille opp i åpen klasse også. Tønsberg fallskjermklubb er kjent som en stor formasjonsklubb, men Team Scramble sørger for at klubben også er godt representert i de artistiske grenene.
Team Scramble trakk seg fra konkurransen før frittfall rakk å ta bilde av dem.
Freefly Rekrutt (8)
Triple Trouble, NTNU: Ragna Molden Berge, Helle Ragnete Fyhn Nilsen, Videograf: Emilie Lyse Olsen
Triple trouble er en del av et sterkt felt fra NTNU i år. Helle er også på FS4-R laget Avicillas. Det er et morsomt og ungt lag, med mye spirit. Og de bidrar både til at vi får en likere andel kvinner og menn med i konkurranse, i tillegg til at de representerer en mindre klubb, i en landsdel som ikke alltid er med. Frittfall har spurt hva som var inspirasjonen for å bli med i NM. Det er et ønske om å trene sammen i freefly og har sette seg noen delmål, blant annet å komme på midten i gruppa. "Også er det bare gøy å ha noen faste å hoppe sammen med og å ha noe å trene mot!" Frittfall er store fans fra start!
Team Chop-chop, TØFSK: Ingvild Bang, Thomas Norvald Larsen, Videograf: Anna Fasting
Ingvild og Thomas samboere fra Tønsberg. De har hoppet i ca 3-4 år, og er med på sitt første NM. De stiller både i rekrutt og i open, sistnevnte under navnet team scramble. De er begge lidenskapelige fallskjermhoppere. Multitalent Anna er med som kamerakvinne.
Team Chop-chop trakk seg fra konkurransen før den var ferdig, på grunn av forsinkelse i dømmingen. De var ellers bare 0.3 poeng fra gullet etter femte runde, og det kunne ha blitt veldig spennende om de hadde blitt.
Vedvarande svakt lag, VFSK: Malene Hetle Hole, Eira Øvsthus Hagatun, Videograf: Marie Kvistad Vee
Vedvarande svakt lag er med på sitt første NM sammen. Iallefall utendørs. To av dem har vært med på vindtunnelkonkurranse tidligere. Målsetningen for årets NM er å ta medalje.
Team Stand Up, VFSK: Sophie Bergo, Miriam Røykaas, Videograf: Andreas Mosling
Info kommer senere
FF2030 Vogera, TØFSK: Julian Frayne, Christiane Tuv, Videograf: Shawn Munir
Vogera er freeflylaget med lang tidshorisont for å toppe formen. 2030 er året hvor de har planlagt å vinne NM. Laget er satt sammen av medlemmer fra FS-lagene Volare og Agera. Hvorfor bare stille i FS? Målsetningen er å få publikum til å le!
Bulken IL, VFSK: Håkon Berge, Ingvild Skare Thygesen, Videograf: Kenny Soldal
Bulken IL er et lokalt idrettslag som spesialiserer seg på fotball, langrenn og hopp. Riktignok skihopp, i følge hjemmesiden, men det ser ut som om de nå ekspanderer til å inkludere mer sommerlige hoppaktiviteter også. Bulken IL utgjør også litt over halvdelen av FS4-R laget Three and a half men.
Otiosum, NTNU: Ola Nielsen Estensen, Heelco Dudok van Heel, Videograf: Anders Thoen
Hva betyr egentlig Otiosum? Er det hebraisk for lynrask kanskje? Neida. Det er latin, og betyr lat. Dette er noen av medlemmene fra FS4R-laget Avecillas. 7 hopp i den klassen synes de var litt lite på 4 dager, så da ble det FFR i tillegg. Frittfall.org kårer lagbildet under til det koseligste av alle så langt, og ønsker lykke til med hopping
FU 2020, TØFSK: Tommy Christensen, Elias Syslak, Videograf: Rolf Didrik Hexeberg
Elias og Tommy var fjorårets ferskeste NM-deltakere, og stakk til og med av med sølv i FS8. I år stiller de i alle rekruttgrener. Mest hver for seg, men i freefly rekrutt har de holdt sammen. FU 2020 er frittfall.org sitt favorittnavn i artistiske grener. Målsetningen i FFR er medalje.