Fovere gjør sin debut i VM denne uken.

Fovere klare for sitt første VM

- Målet er å ha det gøy, forteller rekruttlandslaget i Freefly.

Publisert Sist oppdatert

VM I FALLSKJERM

Verdensmesterskap i fallskjermhopping finner sted 4.-12. oktober på Cystal Coast Skydiving i North Carolina. Fem lag stiller med det norske flagget på brystet. Disse er Oceanside Pelican (VFS), Agera (FS4), Thyra (FS4 Female), Wild Bunch (Freefly) og Fovere (Freefly).

Fovere gjør sin debut i VM denne uken og skal representere Norge i den artistiske grenen Freefly. Laget har en avslappet, med dedikert holdning til sin første internasjonale konkurranse.

- Målet er å ha det gøy og ingen skader, forteller de med et smil.

Med høyt nivå på de andre lagene har de ikke ambisjoner om medalje denne gangen, men Fovere er klare for å gi alt i sitt første verdensmesterskap.

En utfordrende vei mot VM

Veien til VM har ikke vært uten hindringer for Fovere.

- Forberedelsene har ikke gått helt optimalt, innrømmer laget.

Victoria pådro seg en kneskade i landing tidligere i sommer. Dette har begrenset lagets muligheter til å trene så mye som de hadde planlagt utendørs. Til tross for utfordringene har de fått brukt litt tid på å trene i vindtunnelen hvor de har jobbet med å gjennomføre noen elementer som de håper skal sitte under konkurransen. 

– Vi har trent jevnt hele året, så vi håper å komme oss gjennom på best mulig måte, sier de.

Laget har holdt motet oppe til tross for skaden, og det er med en optimistisk holdning at de nå reiser til VM for å konkurrere mot verdens beste freeflyere.

- Målet er å ha det gøy, forteller rekruttlandslaget i Freefly.

Opplevelsen og fellesskapet viktigst

Den største utfordringen for Fovere blir mangelen på trening. Laget forteller at de ikke føler på den tryggheten de gjerne skulle hatt med seg inn i en så stor konkurranse. Likevel har de et sterkt ønske om å gjøre sitt beste, uansett hvilke resultater det måtte gi. I tillegg er de mest opptatt av opplevelsen og fellesskapet.

- Vi gleder oss veldig til å dra på tur med resten av lagene, stille for Norge og kjenne på VM-stemningen, sier de. 

Hente erfaring og inspirasjon

Selv om medalje kanskje ikke er i sikte i år, er det tydelig at Fovere går inn i mesterskapet med holdningen om å ha det gøy og nyte øyeblikket. VM er en viktig lærdom og et steg på veien mot videre satsing og utvikling. Man får måle seg mot de beste i verden, hente inspirasjon og bygge erfaring man kan ta med seg inn i fremtidige konkurranser.

Avslutningsvis forteller de spøkefullt at de har en arena hvor vinnersjansene er store.

- Vi satser på å vinne banketten.

Frittfall heier og ønsker Fovere lykke til i VM!

Powered by Labrador CMS