Nordisk mesterskap i canopy piloting

18. til 20. Juli ble det på Nordjysk fallskjermklubb arrangert Norgesmesterskap og nordisk mesterskap i canopy piloting.

Publisert

Det var noe labert oppmøte fra Norge og bare svenskene klarte å stille med færre deltakere enn oss. Men som alltid i et mesterskap er det jo ikke om å gjøre å ha deltakere flest, men heller om å gjøre å være best. Og igjen var det litt uheldig for Norge for det gjorde vi heller ikke…

Men til tross for dette var det utrolig godt mot blant alle deltakerne og været kunne ikke blitt bedre. Nordjysk Fallskjermklubb har på imponerende måte vist hvor raskt man kan få 300 hopp unnagjort selv med bare to Cessna 182 til rådighet. Etter dag en hadde alle deltakerne gjennomført 7 av 9 hopp, med unntak av de som skulle gjøre freestyle, som igjen gjorde at hele konkurransen ble utført i rekord tid. For å feire dette ble det selvsagt gjennomført åtte manns flocking droppet fra to fly.

Foto: Beate Vang Tommerup.

Når det kommer til resultatene så ble det for Norgesmesterskapet gull til Øivind Krageboen i alle disipliner, selv om Christian Berntsen nesten klarte å snike seg forbi i accuracy hvor han havnet bare 1.3 poeng bak Øyvind. Christian Berntsen og Isak Amundsen sloss godt om de resterende pallplassene og det endte med 3 sølv til Christian mens Isak karret til seg sølvet i distanse.

For den nordiske delen i open tok Øyvind to bronse, en i distanse og en i overall ellers ble pallplassene dominert av Marcos Juho i det meste, men Steffan fra Sverige klarte også å komme seg opp i accuracy.

For de mindre erfarne var det bare to deltakere som stilte. Robert Quidding og Aleksander Berger-Bernthon. Mellom oss ble resultatet 1. plass i alt uten om accuracy hvor Aleksander på siste hoppet klarte å få en knusende god score til sammenligning med min vann-landing.

For det nordiske mesterskapet skulle det bli vrient. Vi fant ut at Finland, Danmark og Sverige har litt andre regler for skjermstørrelser og det var 4 deltakere total som hadde skjermer over 107 i størrelse og som ikke var crossbraced. Det skulle bli vanskelig å slå de fire med minst skjermer, men tro det eller ei så klarte Robert å sloss til seg to 5. plasser og en 4. plass samtidig som Aleksander karret til seg 5. plass i accuracy. Så det må jo ha vært utrolig flaut for Lauri som ble slått i speed med sin Valkyrie 86 av en lubben Nordmann med Crossfire 2 119!

Alt i alt var det et utrolig bra gjennomført event, mye hyggelige folk alle var veldig interesserte i å løfte nivået på konkurransen og hjelpe hverandre med videre utvikling. Dette kan absolutt anbefales og for de som er litt usikre så kan dere jo tenke at kompetansekravet for å få medalje i Intermediate var egentlig bare det å møte opp!

Powered by Labrador CMS