Er det rart luftsportsentusiaster fra hele verden samles her?

Kjemper for Voss Fallskjermklubbs fremtid

Voss Fallskjermklubb står ved et avgjørende veiskille i sin 47 år lange historie, etter klubben mottok et rettslig varsel fra Hordaland Tingrett. Bømoen AS krever umiddelbar travngsfraviking fra området som har vært klubbens hjem i nesten fem tiår. For å vinne denne kampen og sikre videre fallskjermaktivitet på Voss, ber klubben om støtte.

Publisert Sist oppdatert

Voss Fallskjermklubb har vært en sentral del av Voss sin merkevare og lokalsamfunn i over 40 år. Som Norges største luftsportsklubb, med rundt 3000 medlemmer, har fallskjermklubbens område på Bømoen vært en idrettarena og samlingspunkt for luftsportsentusiaster fra hele landet, så vel internasjonale hoppere. Hoppfeltet har bidratt til å skape et verdifullt samspill mellom idrett, turisme og lokalt næringsliv. Med lekeplass, klatretårn, kafe og et gjennomført uteområde har Bømoen også vært en magnet for lokalbefolkningen. 

Langvarig konflikt

Konflikten med Bømoen AS, den såkalte “Bømoensaken”, har fulgt klubben i over ti år. Det har vært en lang og krevende prosess og nok en gang står klubbens fremtid på spill.

De siste årene har klubben hatt flere millioner i juridiske utgifter. Bare i 2024 har klubben brukt nærmere en halv million kroner, og kostnadene ventes å stige når saken går til retten i høst. For en ideell organisasjon som Voss Fallskjermklubb, som drives uten kommersielt formål, er denne typen kostnader uutholdelige.

Hvorfor er denne kampen viktig?

Voss Fallskjermklubb har i flere tiår fremmet idrett og bidratt til lokalsamfunnet. Klubben har trukket tusenvis av besøkende til Voss, som har gitt store ringvirkninger for det lokale næringslivet. Både den lokale idrettskulturen og den økonomiske aktiviteten som Voss Fallskjermklubb har vært med på å generere på Voss risikerer å svekkes dersom klubben tvinges bort fra området på Bømoen. 

Hvordan du kan hjelpe

For å dekke de juridiske kostnadene knyttet til rettssaken har Voss Fallskjermklubb satt i gang en innsamlingsaksjon via Spleis. Klubben oppfordrer alle som verdsetter fallskjermsporten til å bidra. Alle beløp, uansett størrelse, vil være viktige bidrag for å sikre at Voss Fallskjermklubb kan fortsette å være en drivkraft for idrett og turisme på Voss. 

Dersom du ønsker å bidra på andre måter enn gjennom Spleis, enten ved å gi større donasjoner eller tilby din hjelp på andre områder, oppfordres du til å kontakte klubbens ledelse direkte på leder@skydivevoss.no.

Bli med i kampen og støtt Voss Fallskjermklubb i å sikre en fremtid for fallskjermsporten på Voss.

Bidra til spleisen her.

Powered by Labrador CMS