Blue Pelican, nå Oceanside Pelican, tok sølv i World Cup og gull EM på Voss i 2023.

Oceanside Pelican sikter mot gull i VM

Med VM i fallskjermhopping rett rundt hjørnet er spenningen på topp hos Oceanside Pelican, tidligere kjent som Blue Pelican.

Publisert Sist oppdatert

VM I FALLSKJERM

Verdensmesterskap i fallskjermhopping finner sted 4.-12. oktober på Cystal Coast Skydiving i North Carolina. Fem lag stiller med det norske flagget på brystet. Disse er Oceanside Pelican (VFS), Agera (FS4), Thyra (FS4 Female), Wild Bunch (Freefly) og Fovere (Freefly).

- Vi sikter oss inn på gull, forteller det norske VFS-landslaget, som i morgen setter seg på flyet over Atlanterhavet. For å nå dette målet har de lagt ned utallige treningstimer. Inkluderer man VM har laget hatt fire treningscamper i USA, 22 hoppdager i Norge, samt utallige økter i vindtunnelen Megafly. Den intense og målrettede treningen har gitt laget en solid base, og de tror innsatsen vil bære frukter når konkurransen braker løs. 

Tidkrevende satsning

Selv om forberedelsene stort sett har gått etter planen, har det også vært utfordringer på veien. Lagmedlemmene har måttet balansere tid mellom jobb, familie og trening, en velkjent utfordring for mange idrettsutøvere.

- Tre av fem på laget har to barn hver, og de fleste av oss har to jobber for å få kabalen til å gå opp, forteller de. Fritid er dermed et nesten ukjent begrep for lagets medlemmer, men lidenskapen for sporten gjør alt verdt det. 

Ser frem til å konkurrere

Etter navnebyttet, et resultat av en sponsoravtale med GoJump Oceanside i California, er de klare for å konkurrere mot de beste lagene i verden og vise hva de har jobbet så hardt for.

- Det blir spennende å måle oss mot de andre lagene på internasjonalt nivå. Vi gleder oss til hele opplevelsen av å være på VM, representere Norge og kjenne på adrenalinet i konkurransen, forteller laget. 

Solide resultater

Som Blue Pelican har laget allerede bemerket seg i flere konkurranser. Etter VM i Arizona i 2022 reiste de hjem med bronsemedaljer i bagasjen. Året etter, under World Cup og EM på Voss, var det kun USAs landslag som tok flere poeng enn pelikanene og de fikk dermed sølv i World Cup og Gull i EM.

VFS-landslaget tar stolt imot medaljene sine under World Cup og EM på Voss i 2023.

Verdifull erfaring fra tidligere konkurranser, knallhard trening og finpussing av ferdigheter har gitt dem det som skal til for å kjempe om topp-plasseringen i årets mesterskap. 

Når de ser frem mot VM, er det å holde fokus under press som blir den største utfordringen.

- Vi vet at nivået er høyt, og konkurransen er hard, men vi er klare for å gi alt, forteller det hardarbeidende laget, og erkjenner at stress og nerver er uunngåelige deler av en slik konkurranse. Likevel føler de seg godt forberedt, både fysisk og mentalt, når de igjen skal konkurrere i verdenstoppen. 

En stor ære

Å representere Norge i VM er noe laget tar på største alvor.

- Det er en ære å representere Norge, og vi er stolte av å bære flagget på VM, forteller de. Å konkurrere på vegne av sitt land gir laget ekstra motivasjon til å yte sitt aller beste og med det norske flagget på brystet føler de et spesielt ansvar for å vise hva Norge kan prestere på den internasjonale scenen. 

Guttene i Oceanside Pelican er stolte over å konkurrere med det norske flagget på brystet.

Til slutt understreker Oceanside Pelican at fallskjermhopping er en sport som krever enorm didikasjon og innsats. Selv om det kan være utfordrende å kombinere sporten med jobb og familieliv håper de at deres satsing kan inspirere andre til å følge sine drømmer.

- For oss handler det om lidenskap, samarbeid og en sterk tro på at vi kan nå målene våre, sier laget.

Med øynene rettet mot gullet og et bunnsolid treningsgrunnlag, går Oceanside Pelican inn i mesterskapet med håp om å skrive historie for Norge – og kanskje også inspirere kommende generasjoner av fallskjermhoppere. 

Frittfall heier og ønsker de lykke til i VM!

Powered by Labrador CMS