Glade hoppere under VossGloss.

Vil du arrangere fallskjermevent?

Det er lett å anta at de som arrangerer fallskjermevents har tusenvis av hopp og mange års erfaring i sporten, men det er absolutt ikke nødvendig. Det man trenger er motivasjon og lyst til å gi andre hoppere gode fallskjermopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Å delta på fallskjermevent er en fin måte å tilegne seg ny kunnskap, få flere bekjentskaper og gode opplevelser i fallskjermhopping. Etter to sesonger uten særlig mange eventer kan det virke som folk var sultne på organisert hopping denne sommeren. Mange store eventer ble fylt opp på kort tid og det er nok plass til enda flere boogies og camper på norske hoppfelt.

Nå som sommeren er over kan høsten brukes til å planlegge neste år moro, eller planlegge noe for en klubb som hopper hele året. Her får du en liten guide til hva du bør tenke på når du skal arrangere fallskjermevent.

Finn en klubb å arrangere hos Snakk med klubben du ønsker å arrangere hos. Spør om de kan sponse organiserslotter og hvor mange deltakere man eventuelt må være per organiser. Avtal datoene for når det passer å ha et event.

Hvilken type event vil du ha Vil du arrangere for nybegynnere, mellomerfarne eller erfarne hoppere? Skillcamp med coaching eller boogie med organisering? Mage, freefly, skjermkjøring..?

Det er mange muligheter, men det kan være lurt å avgrense litt. Selv om du velger å ha eventet åpent for alle er det lurt være tydelig på hva som er planen og målet med eventet slik at forventningene er klare og deltakerne vet hva de melder seg på.

Sett rammene Hvor mange deltakere er det plass til? Lisenskrav? Hvor mange dager skal eventet vare? Hvilke organisere eller coacher skal man bruke? Hva skal programmet inneholde? Skal noen lage video fra eventet?

Lag budsjett Her må man legge inn betaling, eventuelt mat og opphold, til coacher, organisere og video. Om man ikke bruker betalte personer til dette kan man klare seg med et relativt lavt budsjett. Om klubben ikke kan sponse slottene til organisere, eller du vil bruke flere enn du får, må du huske å legge disse inn i budsjettet.

Innhopp, konkurranser, vindtunnel og annet som er utenom hopping går ann å ta betalt for utenom eventet. Da kan deltakerne selv velge om de vil være med eller ikke. Husk å legg på eventuell transport, mat og andre kostnader til innhoppsprisen.

Les også: Vil du arrangere innhopp?

Påmelding Google Forms er gratis, oversiktlig og enkelt å bruke til påmelding. I tillegg kan det være lurt å ta betaling som en del av påmeldingen. Husk å send bekreftelse til de som har fått plass og steng påmeldingen eller sett opp venteliste når eventet er fullt.

Spre ordet Bruk sosiale medier for det det er verdt. Heng opp plakater på hoppfeltene og skriv et innlegg til Frittfall.

Andre tips
Gruppene Selv om en B-hopper med 60 hopp er komfortabel med og har lov til å gjøre freefly i en større gruppe, er det ikke nødvendigvis det man får best utbytte av. Om du har lagt opp til 4:1 deltaker:coach kan du sette fire stykker på samme nivå i gruppe, men dele de i to slik at de gjør 2:1, da med coach på annethvert hopp.
Ta bilder
Ta bilder av deltakerne med polaroidkamera og heng opp i gruppene. Da er det lettere å bli kjent og huske navnet på de andre deltakerne.
Kommunikasjon
Ha en felles kommunikasjonskanal gjennom eventet, for eksempel messenger eller whatsapp.
Giveaways og premier
Mange store fallskjerm- og utstyrsprodusenter er behjelpelige og ønsker å støtte eventer med giveaways og premier.
Spør om hjelp
Se til de som har laget eventer før og spør de om hjelp. De fleste vil nok mer enn gjerne hjelpe deg!

Lykke til med eventet ditt!

Powered by Labrador CMS