Agera vil slå egne rekorder i VM

Det norske landslaget i formasjonshopping, Agera, har satt seg et klart mål for verdensmesterskapet i 2024: å overgå seg selv.

Publisert

VM I FALLSKJERM

Verdensmesterskap i fallskjermhopping finner sted 4.-12. oktober på Cystal Coast Skydiving i North Carolina. Fem lag stiller med det norske flagget på brystet. Disse er Oceanside Pelican (VFS), Agera (FS4), Thyra (FS4 Female), Wild Bunch (Freefly) og Fovere (Freefly).

Agera har jobbet målrettet i mange år for å oppnå nåværende form. De siste månedene har de gjennomført utallige treningsøkter på hjemklubben Tønsberg, hvor ildsjeler og et sterkt fellesskap har vært en stor støtte.

- Uten den dedikerte innsatsen fra folk hjemme hadde vi ikke vært her, forteller laget.

Forberedelsene har gått etter planen for FS4-landslaget, og de har fokusert mye på forbedring av de teknisk krevende delene av formasjonshopping.

- Vi vet at vi kan bli bedre på de raske hoppene, og det er der vi ser de største utfordringene, forklarer Agera.

Realistiske mål

De beste lagene i verden driver med fallskjermhopping på fulltid og har helt andre forutsetninger for topp-plasseringer. Agera har satt seg et realistisk mål om å plassere seg mellom 5. og 9. plass. Her konkurrerer de mot andre lag som, i likhet med dem, ikke har mulighet til å satse på idretten på fulltid. Selv om de ikke kan sammenligne seg med toppen, betyr ikke det at Agera mangler ambisjoner.

– Målet er å slå våre egne rekorder og prestasjoner fra tidligere, sier laget.

Konkurransen om plasseringene mellom 5. og 9. plass er hard. Lagene som kjemper her står overfor de samme utfordringene som Agera, balansen mellom hverdagen og å pushe seg selv i sporten.

Spenningen rundt VM

Agera ser frem til selve konkurransen. Å representere Norge i en internasjonal konkurranse ser de på som en stor ære.

- Vi er stolte av å kunne sette Norge på kartet innen fallskjermhopping, forteller de.

Agera er et bevis på at hardt arbeid, lidenskap og et støttende miljø gir gode resultater. Uansett hvilken plassering det blir vil kunne Agera dra hjem med hodet hevet. Gjennom engasjement og dedikasjon for sporten de elsker har de allerede vunnet på så mange måter.

Frittfall heier og ønsker Agera lykke til i VM!

Powered by Labrador CMS