Dette er de norske lagene
Les om de norske lagene som deltar i World Cup og Europamesterskap på Voss denne uken.
I forbindelse med World Cup og EM har Frittfall sendt mail til alle de norske lagene og etterspurt info. Dette er det som har kommet inn fra deltakerne.
FS4 - AGERA
Vi er Agera – et sammensveiset lag som har arbeidet sammen siden 2019. Vår sterke samhørighet og felles mål har drevet oss til stadig utvikling og til å ta på oss nye utfordringer.
Gjennom vår tid sammen har vi konkurrert både nasjonalt og internasjonalt. Disse erfaringene har vært uvurderlige for vår utvikling som utøvere og har styrket vår evne til å håndtere varierte konkurransesituasjoner.
Kjetil Viste Levik er vår "outside center" og har flest hopp blant oss. Han er både en erfaren utøver og en inspirerende lagkamerat. Selv om han har flest hopp, så har han færrest hår på hodet.
Julian Frayne har nylig blitt AFF-instruktør og er vår "inside center". Han er den stødige klippen i våre formasjoner og bidrar med sin ro og tekniske ekspertise.
Nadia Jørgenrud, vår "point", er alltid sett med et smil i flydøra.
Amund Meier, vår "tail", er gruppens wildcard og yngste utøver.
Kristoffer Øverli fungerer som kameramannen til laget og fanger de minneverdige øyeblikkene fra luften.
Vi ser virkelig frem til deltakelsen i verdensmesterskapet og europeisk mesterskap – spesielt siden konkurransen skal foregå på hjemmebane. Å kunne konkurrere foran våre egne supportere og på kjent grunn gir oss en ekstra boost av motivasjon og stolthet.
Vårt fremste mål for WC/EM er å oppnå personlige rekorder og presentere vårt beste ytelsesnivå. Vår dedikasjon til trening inkluderer teknisk forberedelse, fysisk trening og mentale øvelser. Vi erkjenner at den største utfordringen ligger i den intense konkurransen og den ukjente naturen ved internasjonale arrangementer, selv på hjemmebane.
Funfacts: laget består av en vegetar, en kyllingfråtser (plis Norsk Kylling spons oss), null til to single, seks pass, en medic, to fallskjermbomser, en student, en kajakkentusiast, to med traktorlappen og tre med gaffeltruck bevis.
FS4 - GRUMSEN
Info kommer.
FS4 Female - THYRA
Thyra består av Alice Solberg, Silvana Disch, Christiane Tuv, Camilla Marnor, og videograf Dennis Barstad. Laget ble satt sammen høsten 2021 for å trene mot årets EM/WC. Siden da har Thyra hatt to utskiftninger, siste da Alice ble en del av laget i mai i år. Spennet i konkurranseerfaring går fra Dennis som er en erfaren landslagsutøver som medlem av Blue Pelican, til lagets nyeste medlem som deltok på sitt første utendørs NM for en måned siden.
Vi gjør det samme som Agera, bare at vi deltar i kvinneklassen der det bare er kvinner i formasjonen. FS er en gren som har lav inngangsterskel, men som krever mye trening sammen som et lag for å bli god. Dette er noe av det vi liker best med FS. Alice har ikke prøvd noe annet enda, så hun vet ikke bedre.
Thyra fikk prøvd seg internasjonalt i fjor på European Skydiving League, hvor vi tok med oss en sølvmedalje hjem. Der fikk vi et innblikk i hvor stort FS-miljøet er internasjonalt, og det å møte flere fra det internasjonale FS-miljøet er noe av det vi gleder oss mest til i EM/WC. Vi gleder oss også til å vise at det har kommet en ny generasjon med norske jenter som kan hoppe FS.
Fram mot konkurransen har vi trent noe i tunnel, og lagt inn så mye utetrening som mulig. NM var en verdifull erfaring, spesielt siden konkurransen i år var utvidet til 10 runder slik som på internasjonal arena. Målet på EM/WC er å ta med oss den treningen og erfaringen vi har fått inn i 10 fine runder på Voss. En spennende utfordring for oss blir exitene fra Caravan. Vi vurderer å konvertere til 8-way for å få hoppe fra Twin Otter - Noen som vil være med?
Fun facts: To av lagets hoppere har under 200 hopp. Silvana har fløyet i vindtunnel siden hun var 12 år og har et ukjent, men høyt antall tunneltimer. Da hun begynte å hoppe fallskjerm var det rett fra AFF-kurs til rekruttlandslag. Christiane var en DZ-kid og i dag er pappaen hennes, Carl-Erik, treneren for laget. Og: Du vet du er i flyet med oss når du hører: “HOPPET ER….!”
VFS - BLUE PELICAN
Blue Pelican består av Sondre Tømmervold, Dennis Barstad (video), Derek Nordlund Broughton, Andre Bach og Øyvind Nyberg.
Vi har totalt 29250 hopp på Blue Pelican, pluss ca 1600 BASE-hopp. Vi har samlet nesten 100 års erfaring i fallskjerm. Laget Blue Pelican er 10 år i år.
Vi ser mest frem til å oppleve et internasjonalt mesterskap på hjemmebane. En slik unik opplevelse er noe de færreste idrettsutøvere får oppleve. Kjenne på alle fordelene det er å ha mesterskapet hjemme. Heiagjengen, støtten, klimaet.
Mål for WC/EM er å prestere optimalt og gjøre vårt beste for å vinne EM. WC: Pallplassering, mål om sølv.
Vi har trent mest vindtunell i verden. Dette har vi gjort med høy frekvens gjennom vinteren, alltid med fallskjermrigg på i tunellen. Vi har hatt to camper med lavhopp-trening i Portugal, med høy frekvens på hoppingen og kortere camper.
FREEFLY - AVIATRIX
Team Aviatrix består av Kristine Langeland Foss, Stine Solberg og Elisabeth Viken. Vi har konkurrert sammen i cirka nøyaktig et år, og har på den tiden deltatt i to norgesmesterskap, samt VM i Arizona i fjor.
Vi har valgt å satse på freefly fordi det er en morsom og kreativ disiplin som utfordrer oss på mange områder, både når det gjelder vår individuelle flyging, hvordan sette sammen rutiner og å fly godt sammen.
Det vi ser mest frem til under World Cup og EM på Voss er å være på hjemmebane og vise frem Voss til de andre lagene og deltakerne.
Målet vårt er å slå våre venner fra Danmark, i tillegg til å snike oss med i flest mulig radiointervju.
Funfact: Elisabeth blir aldri solbrent, bare varm og rød.
FREEFLY - WILD BUNCH
Wild bunch består av Magnus Winther, Martin Engum og Marius Abelsen. Mellom oss har vi ca 7000 hopp og flydd endel tunnel sammen.
Vi har konkurrert i NM i fallskjerm hvert år siden 2019 i tillegg til noe konkurranse erfaring fra vindtunnelen. Vi har foreløpig 2 gull i Freefly. WC/EM blir vår første internasjonale konkurranse.
Freefly er en artistisk gren der de fleste hoppene er frirunder. Dette gjør at vi kan sette sammen en frirunde som er veldig gøy å fly.
Det vi gleder oss mest til med WC/EM er å måle oss mot de internasjonale lagene og se hvor langt bak Frankrike vi ligger. Målet vårt er pallplassering. Vi har hoppet fallskjerm når det har vært bra vær, og flydd tunnel når været har vært dårlig, men vi har alltid fått til noe trening når vi samles.
Funfact: Vi kjører i snitt 1344 km tilsammen hver gang vi har treningshelg.